Beplanting Terras Wintertuin 2019

Voor de beplanting van het terras van de Wintertuin hebben we gekozen voor een moderne cottagestijl. Een romantische stijl met een overdaad aan kleuren en bloemen. De harde lijnen van het terras zullen verzacht worden en de Wintertuin zal beter uitkomen. Enkele planten zullen iets hoger zijn dan de onderzijde van de ramen van de Wintertuin, zodat deze ook van binnenuit zichtbaar zullen zijn. En natuurlijk is er ook weer blauwe regen aangeplant, een Wisteria floribunda ‘Multijuga’, waarvan de bloemtrossen wel een meter lang kunnen worden.
De bloemen zullen voornamelijk bestaan uit warme, rijke kleuren (donker)rood en paars, opgelicht met lila, wit en af en toe oranje. De planten zijn deels de Engelse lievelingen van de cottage tuin: rozen, alliums, irissen, wolfsmelk (Euphorbia griffithii) en salie (Salvia) maar ook nagelkruik (Geum), Zeeuws knoopje (Astrantia), Campanula en Ooievaarsbek (Geranium). Om het geheel wat meer lucht en beweging te geven zullen er tussendoor o.a. schijnanemoon (Anemonopsis macrophylla), Chinese ruit (Thalictrum delavayi), driebladige braakwortelspirea (Gillenia trifoliata) en een paar eenjarigen zoals kantbloem/witte dille (Ammi majus) geplant worden.
De linker- en rechtervleugel zullen min of meer gelijk zijn, waarbij wel rekening is gehouden dat de linkervleugel een groot deel van de dag in de schaduw van de beuk ligt en de rechtervleugel vrijwel de hele dag in de volle zon. Dit was zeker voor het uitzoeken van de rozen nog wel een uitdaging. Het middelste deel heeft een lichter kleurenschema en bevat meer oranje, zeker in de selectie van de rozen, als referentie naar de kleuren van ‘t Rond, waarbij we straks de abrikooskleurige rozen die August Janssen er had staan als uitgangspunt nemen.
Op dit moment zijn alleen de heesters en rozen geplant, de rest van de beplanting zal in fases dit najaar en het voorjaar van 2020 worden geplant. Het niet beplante deel is op dit moment ingezaaid met eenjarigen.
De planten die nu zijn geplant naast de Wisteria: Voor de metalen roosters staan wintergroene en winterbloeiende Viburnum tinus ‘Gwenllian’; de geplante rozen zijn allen (sterk) geurend en een mix van oude en nieuwe rozen: Rosa ‘Big Purple’, R. ‘Black Baccara’, R. ‘Gräfin von Hardenberg’, R. ‘Koningin Maxima’, R. ‘Munstead Wood’, R. ‘Reine des Violettes’, R. ‘Rose de Rescht’, en R. ‘Troika’. Links en rechts van de zij-ingangen staat Hydrangea macrophylla ‘Jogasaki’ als overgang naar de beplanting aan de noordzijde van de Wintertuin.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries